×

تشریح شرایط و ضوابط حفظ قرآن در طرح اُسوه

سید داود سجادی (معاون طرح اُسوه)، شرایط و ضوابط حفظ قرآن در این طرح ملّی را تشریح کرد.

به گزارش دبیرخانه طرح اُسوه، سید داود سجادی (معاون طرح اُسوه)، شرایط و ضوابط حفظ قرآن در این طرح ملّی را تشریح کرد.

سید داود سجادی با بیان اهمیت حفظ قرآن گفت: حفظ قرآن کریم در کنار اهمیت ویژه‌ای که در سیره پیامبر اعظم و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام دارد، در کلام رهبر معظم انقلاب (حفظه الله) نیز بارها مورد تأکید قرار گرفته است. تذکر مقام معظم رهبری (مدظله) نسبت به اهمیت حفظ قرآن و کمبود جدی حافظان قرآن در جامعه اسلامی ایران و تصریح ایشان بر ضرورت وجود حداقل ده میلیون نفر حافظ قرآن در کشور می‌تواند اهمیت توجه به این راهبرد مهم را گوشزد کند.

سجادی افزود: از این‌رو با توجه به هدف‌گذاری طرح اُسوه که عهده‌دار تربیت قاریان مبلغ و تراز و الگوسازی از ایشان در سطوح ملی و بین‌المللی است، برنامه‌ریزی برای حفظ کل قرآن توسط قاریان عضو این طرح، أمری راهبردی و ضروری می‌باشد. افزون بر اینکه انتظار آحاد جامعه قرآنی از خروجی یک طرح نخبگانی ملی، یک قاریِ حافظ کل قرآن است نه کمتر از آن، به‌منظور گسترش فرهنگ حفظ قرآن در کشور، لازم است قاریان عضو طرح اُسوه به‌عنوان الگوهای شایسته نظام مقدس جمهوری اسلامی پیشگام أمر حفظ قرآن باشند.

معاون طرح اُسوه در ادامه اظهار کرد: از اقدامات بسیار مهم طرح اُسوه در سال‌های اخیر، می‌توان به آسیب‌شناسی برنامه حفظ قرآن کریم برای قاریان عضو و بازنگری در آن اشاره کرد که بدین‌منظور با برگزاری جلسات هم‌اندیشی با اساتید و کارشناسان برجسته حفظ قرآن کریم و اخذ نظرات کارشناسی ایشان رویکرد حفظ قرآن در طرح اُسوه ضمن آسیب‌شناسی و بازنگری مورد تقویت قرار گرفت.

وی با تأکید بر اینکه حفظ قرآن کریم برای قاریان عضو طرح اُسوه الزامی است گفت: موضوع حفظ قرآن، از دو منظر مورد توجه خاص و تأکید طرح اُسوه است: اولاً حفظ قرآن، معرفت و معنویت فرد را افزایش می‌دهد و ثانیاً حفظ قرآن، تسلط فنی تلاوت قاری را افزایش می‌دهد؛ آن چنان که در کشور مصر، اکثر قراء برجسته، حافظ کل قرآن هستند.

سجادی درمورد شرایط و ضوابط حفظ قرآن در طرح اُسوه گفت: قاریان عضو بر اساس استعداد و توانمندی در أمر حفظ قرآن پس از ارزیابی و اعلام نظر استاد حفظ طرح اُسوه به سه گروه (حافظ کل قرآن، حافظ ۲۰ جزء قرآن و حافظ ۱۰ جزء قرآن) دسته‌بندی می‌شوند و ملکف به الزامات آن می‌باشند.

وی افزود: برای هر سه گروه مشوق‌هایی از جانب طرح اُسوه در نظر گرفته شده که جزئیات آن بدین شرح است:
برای حافظان کل: معافیت کامل از پرداخت حق عضویت طرح اُسوه، ارائه خدمات آموزشی جهت آماده‌سازی ایشان برای اخذ مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم و معرفی به نهادهای ذی‌ربط جهت استفاده در برنامه‌های تبلیغی داخلی و خارجی
برای حافظان ۲۰ جزء: معافیت از پرداخت ۵۰ درصد حق عضویت طرح اُسوه و ارائه خدمات آموزشی جهت آماده‌سازی ایشان برای اخذ مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم
برای حافظان ۱۰ جزء: ارائه خدمات آموزشی جهت آماده‌سازی ایشان برای اخذ مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم

سید داود سجادی در پایان خاطرنشان کرد: فرآیند حفظ قرآن، از بدو عضویت برای بازه زمانی ۵ سال مستمر (در ۱۰ ترم آموزشی) برنامه‌ریزی شده است و قاریان عضو در پایان هر ترم تحصیلی باید در آزمون حفظ شرکت و نصاب لازم را کسب نمایند.

افزودن دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *