×

قاری باید در تلاوت به معنا دقت ویژه‌ای داشته باشد.

  سید مهدی سیف در گفتگو با دبیر خانه طرح اُبیان کرد:طرح اُسوه دوره‌های آموزشی است که برای نخبه‌های نوجوان و جوان قرآنی کشور برگزار می‌‍شود و طرح بسیار اثر…

 
سید مهدی سیف در گفتگو با دبیر خانه طرح اُبیان کرد:طرح اُسوه دوره‌های آموزشی است که برای نخبه‌های نوجوان و جوان قرآنی کشور برگزار می‌‍شود و طرح بسیار اثر بخشی می‌باشد.این طرح باید ادامه داشته باشد تا برای نسل‌های آینده  قاری پروری کند.
براساس این گزارش سیف گفت: نکته مهمی که در طرح اُسوه وجود دارد، شیوه تدریس در این دوره است که بنده تاکیدم دارم در این دوره به تدریس کاربردی و کارگاهی و نه تدریس نظری و تئوری. اُسوه‌ای‌ها برای آموزش‌های نظری دقت کافی دارند و می‌توانند در آینده مطالب و مباحث نظری و موضوع تجوید، صوت و لحن، وقف و ابتدا و مباحث  قرائت را وقت مفصلی دنبال کنند.
 وی در ادامه اظهار داشت:  در دوران نوجوانی باید این عزیزان را تشویق به قرائت سالم و فنی  قرآن نمود تا بتوان تلاوت‌های فاخر و ماندگار به یادگار بماند؛ لذا برای اینکه فرصت را هدر ندهیم، توصیه جدی بنده این است که حتی المقدور از تعاریف، تدریس و بیان اصطلاحات مباحث نظری بپرهیزیم و درمقابل آن بپردازیم به مباحث عملی و کاربردی و کارگاهی تا بتوانند به بهترین و فاخرترین تلاوت  دست یابند.
این استاد وقف و ابتدا  اشاره داشت: قاریان جوان و نوجوان اُسوه باید توام با معنا تلاوت کنند و این کار سخت و مشکلی نیست. درک معنا را باید با شیوه کاربردی  به آنها بیاموزیم نه با شیوه قاعده‌های پیچیده و مفصل عربی. یعنی معنا را با زبان ساده به آنها آموزش دهیم تا بتوانند گره‌های قرائت‌شان را با آن باز کنند.
سید مهدی سیف گفت: در تلاوت، قاری باید در حین قرائت فکرش به منعقد کردن کلام خداوند باشد، یعنی هم خودش و هم شنوندگان حس کنند که خداوند متعال، خود سخن می‌گوید . اگر قاری قرآن متوجه باشد که در تلاوت، سخنگوی حضرت حق تعالی است، حس و حال دیگری در خود قاری و تلاوت بوجود می‌آید،بزرگترین کار فرهنگی و رسالت یک قاری همین امر می‌باشد.

افزودن دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *