×

هفدهمین دوره طرح اُسوه آغاز شد

به گزارش دبیرخانه طرح آموزشی-تربیتی اُسوه، هفدهمین دوره طرح اُسوه آغاز شد.

بر این اساس، هفدهمین دوره طرح اُسوه از صبح روز شنبه ۵ شهریورماه با پذیرش ۱۰۰ نفر از قاریان و حافظان ممتاز نوجوان و جوان از سراسر کشور آغاز به کار کرد.



مطابق برنامه‌های پیش بینی شده دوره هفدهم طرح اُسوه، یعد از ظهر شنبه، جلسات و کارگاه‌های مشاوره‌ای ویژه والدین اعضاء برگزار شده و پس از آن آیین افتتاحیه دوره با حضور اعضاء و همچنین والدین ایشان، اساتید طرح، مدیران قرآنی کشور و ۲ نفر از اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در عصر همین روز و در حسینی الزهرا (س) (مجتمع امام خمینی (ره)) برگزار گردید.



در آیین افتتاحیه این دوره مجری آن سبحان قاری از استان تهران (قاری و حافظ جوان عضو گروه شمس – ورودی سال ۱۳۹۳) بود، محمدحسن غفاری از استان قم (قاری نوجوان عضو گروه فتح – ورودی سال ۱۴۰۱)، امیرحسین رحمتی از استان گلستان (نفر اول مسابقات سراسری قرآن کریم در سال ۱۴۰۰ و نماینده جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین­‌المللی قرآن در سال جاری و عضو گروه فجر- ورودی سال ۱۳۹۳)،سید ابوالفضل اقدسی از استان گیلان (حافظ کل قرآن و عضو گروه مصباح – ورودی سال ۱۳۹۹) و سید محمد حسینی‌پور از استان سمنان (قاری ممتاز کشور و عضو گروه فجر – ورودی سال ۱۳۹۳) به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداختند.



در بخشی دیگر از آیین افتتاحیه، میثاق‌نامه طرح اُسوه توسط ۲ نفر از اعضای جدیدالورود، عرشیا حسین­زاده از استان مازندران (نماینده گروه جدیدالورود فتح ویژه قاریان) و محمدرضا خزائی از استان همدان (نماینده گروه جدیدالورود مفتاح ویژه حافظان کل قرآن) قرائت شد.



در خلال برنامه‌های مختلف آیین افتتاحیه، محمدتقی میرزاجانی، رئیس طرح اُسوه و معاون اجرایی شورای عالی قرآن در این مراسم بیان کرد: طرح اُسوه از سال ۱۳۹۳ اجرایی شد و در این سال‌ها، هر دو سال یکبار از میان قاریان و حافظان قرآن پسر عضوگیری داشته‌ایم. قاریان و حافظان زیر ۱۲ سال و والدینشان باید آزمون‌هایی را با موفقیت پشت سر بگذارند تا پس از آن وارد دوره هشت ساله شوند.

وی در ادامه افزود: در این طرح دو مأموریت مهم داریم که عبارت از ارتقای فنی قاریان و حافظان و ارتقای سطح معنوی و تربیتی آن‌ها است. به بیان دیگر طرح اُسوه، متکفل تربیت نسلی از قرآنیان است که هم از حیث تلاوت سرآمد بوده و هم شخصیت برجسته قرآنی داشته باشند.

میرزاجانی بیان کرد: یکی از برنامه‌های ما این است که بتوانیم برای پیشبرد طرح از ظرفیت اعضایی که در سطوح بالاتر هستند، استفاده کنیم که برای نمونه، در حال حاضر در زمینه تدریس فنون تلاوت چنین رویه‌ای جریان دارد.



معاون اجرایی شورای عالی قرآن گفت: در این طرح تلاش کردیم تا کار را به‌صورت جامع پیش ببریم و طراحی‌ها نیز بر همین مبنا بوده است. بر همین اساس، لازم است تا برای اجرای این طرح در همه ابعاد تدبیرهای لازم صورت گیرد.

وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر جمعی از اعضای طرح اُسوه افرادی هستند که به سن جوانی رسیده‌اند؛ از این‌رو نیازهایی نظیر ازدواج، اشتغال و تحصیل در دانشگاه را دارند که اگر در این زمینه‌ها پشتیبانی‌های لازم صورت نگیرد، نمی‌توانیم به نقطه مطلوب دست یابیم. در بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیاء (عج) یا شورای عالی قرآن چنین بنیه‌ای وجود ندارد که به‌صورت جامع از همه فعالیت‌ها پشتیبانی شود. بنابراین درخواست ما از مسئولان این است که به‌صورت جامع به حمایت از طرح بپردازند.

در ادامه این مراسم، محمد رشیدی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: قرآن وجوه اعجاز بسیاری دارد اما مهم‌ترین وجه اعجازش، اعجاز نفسی است. یعنی خود قرآن می‌تواند موجب اثرگذاری شود. این معنا در آیات متعددی مطرح شده است؛ از جمله اینکه در سوره حشر فرمود: «اگر قرآن را بر کوه نازل می‌کردیم، خاشع و متلاشی می‌شد».



وی تصریح کرد: هنگامی این وجه از اعجاز قرآن ظاهر می‌شود که قاریان پشت قرآن باشند و نه جلوی آن؛ یعنی قاری قرآن باید هدفش این باشد که قرآن را نشان دهد.

رشیدی در ادامه افزود: یکی از کارهای مهمی که قرآنیان باید به آن التزام داشته باشند، جریان‌سازی است. در قرآن، الگوی جریان‌سازی با داستان انبیاء نشان داده شده است. برای نمونه از داستان حضرت موسی(ع)، حضرت یوسف(ع) و حضرت ابراهیم(ع) می‌توان به ترتیب جریان‌سازی سیاسی، اقتصادی و توحیدی را آموخت.

وی تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا از طرح اُسوه برای نظام اسلامی مدیر تربیت کنیم. متأسفانه تاکنون در این زمینه اقدامی نداشته‌ایم و حتی در مجلس هم هیچ کاری برای قرآن انجام نداده‌ایم. امیدوارم بتوانیم در برنامه هفتم اقدامات مؤثری در این زمینه داشته باشیم.

در بخش دیگری از این مراسم، علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بیان کرد: قاریان و حافظان طرح اُسوه مصداق روایتی هستند که در آن آمده است: «اگر انسان مؤمن و جوان قرآن بخواند، قرآن با گوشت و خونش ممزوج می‌شود‌».



وی بیان کرد: طرح اُسوه به مثابه یک شجره طیبه است و افتخار داریم که در دولت به‌عنوان خادم این طرح انجام وظیفه کنیم؛ چراکه قرآن تنها کتابی است که سخن خدا است و نسبت به تلاوت آن مأمور شده‌ایم.

پیش از آغاز برنامه تقدیر از برگزیدگان، محمدعلی خواجه پیری پیشکسوت قرآنی و یکی از طراحان طرح اُسوه گفت: قرار بود در هر شهرستان و استان این طرح با ایجاد یک مدرسه اجرا شود ولی اجرای چنین طرحی از توان ما خارج بود و دولت های قبلی نیز وارد این میدان نشدند و امیدواریم دولت سیزدهم و آیت الله رییسی که خود اهل قرآن است با همکاری مجلس شورای اسلامی بتوانند این طرح را در سراسر کشور اجرا کنند.



در پایان آیین افتتاحیه از جمعی از اعضای طرح اُسوه که أخیراً در مسابقات ملی و بین‌المللی موفق به کسب رتبه‌های برتر شده‌اند، همچنین حائزین درجات مختلف در طرح ارزیابی قاریان و طرح ارزیابی خافظان و نیز برگزیدگان آموزشی و انضباطی ۳ ترم أخیر طرح اُسوه تقدیر به‌عمل آمد.



با اتمام برنامه‌های آیین افتتاحیه هفدهمین دوره طرح اُسوه، اعضای طرح جهت عزیمت به دماوند (مجتمع فرهنگی آموزشی امام صادق علیه السلام) به‌صورت دسته جمعی به سمت وسایط نقلیه حرکت و در آن مستقر شدند.



لازم به ذکر است؛ هفدهمین دوره طرح آموزشی-تربیتی اُسوه از ۵ شهریورماه آغاز و تا ۱۱ همین ماه ادامه دارد.

افزودن دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *