×

کلیاتی از نظام‌نامه تربیتی طرح اُسوه

هدف و فلسفۀ نزول قرآن و ارسالِ رُسل، تربیت است. تربیت یعنی بسترسازی برای شکوفا شدن استعدادها و به کمال رسیدن انسان. برخی به‌جای همراهی با قرآن برای هدایت، در…

هدف و فلسفۀ نزول قرآن و ارسالِ رُسل، تربیت است. تربیت یعنی بسترسازی برای شکوفا شدن استعدادها و به کمال رسیدن انسان.
برخی به‌جای همراهی با قرآن برای هدایت، در قرآن جا مانده‌اند و از بقیه راه غافل شده‌اند و تنها به ظاهر قرآن، صوت و لحن آن و به ذهن‌سپاری الفاظش مشغول شده‌اند، گرچه لازم و خوب است ولی کافی نیست؛ توقف در این مقدار توجه به قرآن، در روز قیامت چیزی جز حسرت و پشیمانی برای این افراد به‌همراه نخواهد داشت.
بنابراین ما باید با قرآن همراه شویم و نه تنها به قرآن نگاه کنیم بلکه با قرآن تمامِ عالَم را به نظاره بنشینیم و آن‌چنان که قرآن عالَم را به ما معرفی می‌کند، آن‌را بشناسیم و برای بهره‌مندی از آن برنامه‌ریزی کنیم. با این نگاه و برنامه، حفظ و قرائت قرآن نیز برکت پیدا خواهد کرد و ما را در رسیدن به درجات عالیه رهنمون خواهد شد.
در این راستا، نظام‌نامه تربیتی طرح قاریان و حافظان اُسوه با هدفِ رشد و تعالی‌بخشی ابعاد اخلاقی و معنوی شخصیت قاریان عزیز بر پایه قرآن کریم و مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام و همچنین افزایش بصیرت ایشان به‌عنوان یک مبلغ قرآنی و نائل شدن به درجه حامل قرآن در مسیر تحقق چشم‌انداز بلند انقلاب اسلامی تدوین شده است.
در ساختار طرح آموزشی-تربیتی اُسوه در کنار خانواده، مربی و متربی که از آن به «مثلّث تربیت» یاد می‌شود، عوامل دیگری هم مانند استاد قرائت، مدیر و مربی پرورشی مدرسه، روحانی مرتبط و افراد مجموعه‌های دیگری که داعیه کار تربیتی دارند هم در تربیت قاری مؤثر هستند، که به‌عنوان همکار و مکمل و یا مشاور و یا نهادِ تربیتی، شناخته می‌شوند.

اللهم ما عرفتنا من الحق فحملناه
دبیرخانه طرح آموزشی-تربیتی اُسوه

برای دریافت کلیات نظام نامه تربیتی طرح اُسوه اینجا کلیک کنید.

افزودن دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *