غلامرضا شاه میوه اصفهانی
استاد هادی درس صوت و لحن طرح اُسوه
استاد غلامرضا شاه میوه اصفهانی قاری، مدرس و داور بینالمللی قرآنکریم از جمله چهرههای سرشناس قرآنی جمهوری اسلامی ایران است که در سال ۱۳۴۳ هجری شمس (۱۹۶۴ میلادی) در شهر اصفهان دیده به جهان گشود و از سنین کودکی وارد جلسات آموزش قرآن گردید و از محضر اساتیدی همچون حمیدرضا طالقانی علی سلطانیزاده، حسین وفایی، مرحوم حاج مهدی شکوهنده و دکتر محمدرضا حاجی اسماعیلی کسب فیض نمود.
در سال ۱۳۶۱ با یکی از موسیقیدانان عراقی که مدتی در اصفهان ساکن بود آشنا و مقدمات فراگرفتن مقامات موسیقی عرب را از ایشان آموخت. سال ۱۳۶۴ اولین حضور وی در مسابقات سراسری قرآنکریم در شهر بندرعباس بود. سال ۱۳۶۵ با کسب رتبه ششم در مسابقات اعزام به حج تمتع موفق به انجام سفر حج و زیارت بیتالله الحرام و مدینه منوره گردید. کسب رتبه نخست مسابقات قرآن رزمندگان جبهههای غرب و جنوب کشور در سال ۱۳۶۷ از دیگر افتخارات این استاد برجسته به عنوان قاری قرآن است.
وی علاوه بر قرائت قرآن از سال ۱۳۶۳ به همراه جمعی از قاریان اصفهانی گروهی را تشکیل و به اجزاء برنامه تواشیح در جبهههای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران پرداخت. این گروه در سال ۱۳۶۵ با انتخاب نام «کوثر» رسماً به جامعه قرآنی کشور معرفی که در سال ۱۳۷۳ موفق شد با سرپرستی و مدیریت استاد شاه میوه اصفهانی رتبه اول کشور در مسابقات سراسری تواشیح و همخوانی قرآن را کسب نماید.
این استاد ممتاز قرآنی از سال ۱۳۷۳ تاکنون به عنوان مبلغ قرآنی از طرف جمهوری اسلامی ایران به کشورهای زیادی سفر و در برنامههای رادیو و تلویزیونی برخی از این کشورها و نیز در جمع مسلمانان نقاط مختلف موفق به اجراء تواشیح و تلاوت قرآن گریدد. از جمله این کشورها میتوان به سوریه، قطر، یوگسلاوی سابق (مقدونیه، صربستان، مونتهنگرو)، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، تایلند، فیلیپین، ترکمنستان، روسیه، قزاقستان و ترکیه اشاره نمود.
وی از سال ۱۳۷۳ تاکنون به عنوان داور ممتاز لحن در مسابقات سراسری جمهوری اسلامی ایران در سطوح مختلف و نیز مسابقات بینالمللی ایران، سوریه، تونس، آلمان به داوری پرداخته است. ریاست چندین دوره هیأت داوران مسابقات سراسری سازمان اوقاف و دیگر سازمانهای جمهوری اسلامی ایران از جمله فعالیتهای ایشان در این بخش میباشد.
کتابها و الواح فشرده آموزشی این استاد ممتاز و بینالمللی به عنوان نخستین منبع آموزش صوت و لحن به زبان فارسی بارها تجدید چاپ و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است که از جمله میتوان به آثار زیر اشاره کرد:
- پژوهشی در هنر تلاوت سال ۱۳۸۲
- مجموعه لوح فشرده (DVD) آموزش صوت و لحن سال ۱۳۸۴
- سفر به مصر پایتخت تلاوت سال ۱۳۸۷
- مقاله سبکشناسی سال ۱۳۹۱
- مهارتهای موسیقیایی و القاء معانی در هنر تلاوت سال ۱۳۹۴
استاد شاه میوه اصفهانی با تلاشی مستمر و خستگیناپذیر طی سه دهه گذشته در حوزه نشر و تبلیغ فرهنگ تلاوت، توفیقات دیگری نیز کسب نموده که به برخی از آنها اشاره میشود:
۱ – عضو شورای عالی قرآن سازمان اوقاف بمدت سه سال (۱۳۸۶ – ۱۳۸۴) عضو شورای نظارت شورای عالی قرآن صدا و سیما از سال ۱۳۸۹ تاکنون، عضو کمیته فنی ستاد عالی مسابقات جمهوری اسلامی ایران.
۲ – دبیری و ریاست کارگروه بازنویسی آئیننامه های صوت و لحن مسابقات سازمان اوقاف کشور از سال ۱۳۸۸ تاکنون.
۳ – کارشناس برنامههای قرآنی صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران همچون نغمههای ماندگار، ترنم وحی، تلاوت احسن، اسراء و تحلیل بیش از ۵۰ تلاوت از مشاهیر تلاوت مصر در این برنامه.
۴ – برگزاری دهها کارگاه آموزشی ویژه قاریان ممتاز در بیش از ۱۸ استان کشور و نیز قاریان کشورهای لبنان، آلمان و اندونزی از سال ۱۳۷۷ تاکنون.
۵ – اجراء تواشیح یا مشارکت در اجراء برنامههای تواشیح دینی در سوریه به همراه اساتیدی چون مرحوم توفیق المنجد، مرحوم سلیمان داود و مرحوم حمزه شکور، سلیم العقاد، عبدالقادر مرعشلی و عارف العسلی و نیز اجراء مشترک تواشیح با مرحوم محمد الهلباوی منشد مشهور مصری در ایران.
۶ – انجام مصاحبه اختصاصی با بسیاری از چهرههای قرآنی برجسته جهان اسلام مانند:ابوالعینین شعیشع، شعبان عبدالعزیز الصیاد، محمود صدیق المنشاوی، محمد احمد شبیب، راغب مصطفی غلوش، شحات محمد انور، محمد احمد بسیونی، محمود حسین منصور، سید سعید، سید متولی عبدالعال، دکتر فرجالله الشاذلی، دکتر احمد عیسی العصراوی و عبدالفتاح علی الطاروطی و نیز موسیقی دان مشهور تونسی دکتر صالح المهدی مولف کتاب الموسیقی العربیه، زهیر المنینی آهنگساز مشهور سوریه، دکتر عبدالمجید رئیس ارکستر ملی قاهره در مصر و مرحوم شیخ محمد الهلباوی.
۷ – یکی از اعضاء مووسس گروه ملی پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله و سلم) مرکب از چهار گروه برتر و پیشکسوت کوثر اصفهان، ثقلین اهواز، قدر تهران و جامعه قاریان مشهد مقدس که توفیق اجراء برنامه را بطور سالیانه در محضر مقام معظم رهبری داشتهاند.
۸ – طراحی برخی از طرحهای قرآنی ازجمله برگزاری اولین مسابقه همخوانی قرآن (۱۳۶۸)، اجراء برنامههای مشترک گروهی در تواشیح (۱۳۷۳)، آموزشهای کلاسیک و نوین مهارتهای موسیقیایی تلاوت ۱۳۸۳، طرح جشنواره بینالمللی تواشیح و اذان وزارت ارشاد ۱۳۹۱).
۹ – انجام سفرهای پژوهشی قرآنی به سوریه، لبنان، تونس، مالزی، عربستان سعودی و مصر که این سفر به همراهی دکتر مهدی دغاغله از اساتید قرآنی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۶ انجام و شرح مذاکرات و مشاهدات آن در کتابی با عنوان «سفر به مصر پایتخت تلاوت» چاپ و منتشر گردیده است.
۱۰ – ارائه دهها دروس اینترنتی برای برخی سایتهای قرآنی کشور از سال ۱۳۸۷ تاکنون
۱۱ – برگزاری چندین دوره آموزش ویژه تربیت داوران مسابقات در زمینه صوت و لحن از سال ۱۳۸۴ تاکنون
۱۲ – تربیت شاگردان ممتاز قرآنی طی سه دهه گذشته که برخی از آنها حایز رتبههای نخست کشوری، دانشجویی و بینالمللی شدهاند.
- دسته بندی : اساتید طرح,صوت و لحن
- لینک ثابت : http://quranosveh.com/?p=6777
ایشون استاد عزیز من بودن