×

روایتی از برگزاری پنجمین دوره طرح آموزشی-تربیتی قاریان ممتاز نوجوان قرآن کریم (اُسوه)

ششمین دوره طرح آموزشی –تربیتی قاریان ممتاز نوجوان و جوان قرآن کریم (اُسوه) به همّت جامعه فرهنگی قرآنی عصر و همکاری شورای عالی قرآن از تاریخ 12 تا 20 اسفند…

ششمین دوره طرح آموزشی –تربیتی قاریان ممتاز نوجوان و جوان قرآن کریم (اُسوه)

به همّت جامعه فرهنگی قرآنی عصر و همکاری شورای عالی قرآن

از تاریخ 12 تا 20 اسفند 95 در مشهد مقدس برگزار شد.

 

بسمه تعالی

 

*روز اول (پنج شنبه12 اسفند95)

پذیرش

اولین روز ششمین دوره طرح آموزشی-تربیتی قاریان ممتاز نوجوان و جوان قرآن کریم (اُسوه) از صبح روز پنج شنبه 12 اسفند 95 با ورود 46 قاری عضو و والدین ایشان به محل برگزاری این دوره (مجتمع آموزشی فدک آل محمد (ص)) و با استقبال گرم مسئولین طرح آغاز شد.

تعامل فی مابین طرح اُسوه و طرح جلسات قرآنی خانگی مسجد محور

در این روز  بنا به درخواست مسئولین طرح جلسات قرآنی خانگی مسجد محور و هماهنگی قبلی تعداد 2 جلسه آموزشی ویژه مربیان این طرح با حضور استاد حجت الاسلام سید عبدالرزاق پیردهقان و 10 تن از قاریان نوجوان و جوان طرح اُسوه ضبط گردید.

جلسه توجیهی

پنج شنبه 12 اسفند 95 بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء جلسه توجیهی برگزار شد. در این جلسه معاونین اجرایی، آموزش و پرورشی ضمن بیان نکات و تذکرات لازم برنامه‌های روزانه این دوره را تبیین کردند.

*روز دوم (جمعه 13 اسفند95)

کلاس‌های آموزشی

نقطه آغاز برنامه‌های آموزشی این دوره برگزاری 2 کلاس مکالمه زبان عربی برای گروه‌های فجر و شمس (ورودی‌های 93 و 94) و 1 جلسه گفتمان معرفتی برای گروه نجم (ورودی‌های 95) در این روز بود. تدریس مکالمه زبان عربی و گفتمان معرفتی بنا به مصوبه تیرماه سال 95 شورای برنامه ریزی طرح اُسوه مبنی بر در نظر گرفتن 1 استاد در هر یک از مضامین درسی برای تمامی دوره‌های حضوری بر عهده اساتید: دکتر علیرضا موسوی‌نصر و موسی علیمحمدی و حجت الاسلام محمد شهبازی بود.

افتتاحیه‌ای متفاوت

آیین افتتاحیه با سرود جمهوری اسلامی ایران و تلاوت قرآن توسط قاری نوجوان آقای سجاد صفدری از سیستان و بلوچستان که موفق به کسب عنوان برترین فراز تلاوت در نیمه دوم سال 95 (از دیدگاه مخاطبان نظرسنجی کانال تلگرامی “قاریان نوجوان و جوان اُسوه”) آغاز شد.

یکی از تفاوت‌های این افتتاحیه با دوره‌های گذشته اجرای آن بود. آقای محمدرضا زاهدی قاری و حافظ نوجوان قرآن کریم و یکی از اعضای طرح اُسوه مجری این مراسم بود که مورد توجه ویژه حاضران قرار گرفت.

پخش گزارش تصویری دوره پنجم طرح اُسوه (بخش اول-تهران) از جمله برنامه‌های آیین افتتاحیه این دوره بود.

اولین سخنران افتتاحیه جناب آقای محمدتقی میرزاجانی مدیر طرح اُسوه و رییس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن ضمن خوش آمدگویی و تقدير از اساتيد و قاريان طرح اُسوه، اهميت برگزاری ششمين دوره طرح اسوه در مشهد مقدس از لحاظ روحی و معنوی را تبيين كرد و به تشريح برنامه‌هاي روزانه اين دوره، اساتيد و مواد آموزشی پرداخت.
مدیر طرح اُسوه گفت: در اين دوره ٨ ماده درسي روزانه در سه كلاس همزمان با حضور ٢١ استاد در دستور كار داريم.
وی افزود: دو برنامه آموزشي مستقل نيز با حضور اساتید بین‌المللی: غلامرضا شاه‌ميوه و سيد‌جواد سادات‌فاطمي با موضوع بررسي آسيب‌های صدا در دوران بلوغ پی‌گيري خواهد شد.
آقای ميرزاجاني در پايان ضمن تشريح فعاليت‌هاي مجامع مشورتی قاريان و والدين گفت: سومين هم‌انديشي مجمع مشورتی والدين قاريان طرح اُسوه روز پنجشنبه هفته جاري برگزار خواهد شد.
سپس گزارش تصویری دوره پنجم طرح اُسوه (بخش دوم-اصفهان) از نمایشگرهای سالن محل برگزاری مراسم پخش شد.

دومین و آخرین سخنران افتتاحیه حجت‌الاسلام محمد صادقی، کارشناس اخلاق حوزه علميه و جانباز جنگ تحميلي معروف به “شهید زنده” به ایراد سخنانی در باب فضیلت حب و زیارت اهل بیت (علیهم السلام) و خاطراتی از دوران دفاع مقدس و جانبازی خویش پرداخت.

وی گفت: بنده در ٦ آذر ٦١ جانباز شدم كه پس از جانبازی ٨٢ بار مورد عمل جراحی قرار گرفتم. دو بار شهيد شدم و زنده شدم.
ایشان در ادامه جريان مشاهدات خودش از شهيد شدن به مدت ٤٥ دقيقه و زنده شدن دوباره را برای حضار تبيين و اظهار کرد: سفارش من و دوستان شهيدم دفاع از ولايت و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است.

در پایان مراسم افتتاحیه از برگزیدگان نظرسنجی برترین فرازهای تلاوت قاریان ممتاز نوجوان و جوان طرح اُسوه در نیمه دوم سال 95 و برندگان مسابقات پیامکی با اهدای هدایا تقدیر بعمل آمد.

اولین تشرف به حرم مطهر حضرت امام رضا (علیه‌السلام)

پس از پایان مراسم افتتاحیه قاریان نوجوان و جوان بهمراه مسئولین طرح اُسوه جهت انجام فریضه نماز جماعت (مغرب و عشاء) و زیارت مضجع شریف حضرت امام رضا (علیه السلام)  روانه حرم مطهر شدند.

*روز سوم (شنبه 14 اسفند95)

کلاس‌های آموزشی

برنامه‌های آموزشی این روز در 2 ساعت، نوبت صبح و 1 ساعت، نوبت بعد از ظهر دنبال شد. در نوبت صبح بصورت همزمان هر 3 گروه درس حفظ قرآن داشتند. دکتر حسن زرنوشه فراهانی (استاد حفظ قرآن گروه فجر)، حجت الاسلام و المسلمین مجید رمضانی (استاد حفظ قرآن گروه شمس) و محمود نوروزی (استاد حفظ قرآن گروه نجم) اساتید حفظ قرآن ششمین دوره طرح اُسوه بودند. در نوبت بعد از ظهر کلاس “گفتمان معرفتی” با حضور اساتید: حجت الاسلام و المسلمین شهاب‌الدین غفاری (معاون پرورشی طرح اُسوه) و حجت الاسلام و المسلمین محمد شهبازی (مشاور تربیتی طرح اُسوه) برگزار شد. سرفصل‌های گفتمان معرفتی دوره ششم، پیروی از عالمان وارسته، بررسی جایگاه عالمان تراز از منظر امامان معصوم (علیهم السلام) ، معرفی نمونه‌های علمای ولایت‌مدار، تاثیر آنان در تاریخ مثل: میزای شیرازی و… تمایز با گروهک شیرازی‌ها بود.

کارگاه مهندسی تلاوت

برگزاري كارگاه مهندسي تلاوت ويژه قاريان نوجوان و جوان طرح اُسوه با حضور قاری و استاد بین‌المللی قرآن کریم جناب آقای سيد جواد سادات فاطمي از ديگر برنامه‌هاي روز سوم بود.
كارگاه مهندسي تلاوت بعد از نماز مغرب و عشاء آغاز و به مدت سه ساعت دنبال شد. در اين كارگاه ضمن تلاوت برخي از قاريان نوجوان و جوان موضوعاتي همچون آسيب‌هاي صوتي در دوران بلوغ، نحوه تقليد، چهارچوب يك تلاوت استادانه، تنظيم پرده‌ها و الحان صوتي، مسائل تجويدي، محافظت از صوت و … مورد بحث و بررسي قرار گرفت. در اين كارگاه احمدرضا لطفي از ايلام، صادق رفعتي از بوشهر، مهدي صابري از تهران، اميرحسين رحمتي از گلستان، محمدصالح بنايي از قزوين، محمدحسین جانثاري از اصفهان، ابراهيم توانچه از بوشهر و سيد محمدمهدي سليمي از تهران به تلاوت پرداختند.

*روز چهارم (یکشنبه 15 اسفند95)

کلاس‌های آموزشی

بر اساس برنامه روزانه پیش بینی شده ششمین دوره، در این روز 2 کلاس درس درک معنای آیات و 1 کلاس احکام دین برگزار شد. اساتید درس درک معنای آیات این دوره آقایان: مهندس مسعود وکیل (استاد گروه فجر)، محمود کریمی (استاد گروه شمس) و کمال احمدی‌منفرد (استاد گروه نجم) و اساتید درس احکام دین این دوره حجج اسلام: شهاب‌الدین غفاری (استاد گروه فجر)، محمد شهبازی (استاد گروه شمس) و رسول خوبروی (استاد گروه نجم) بودند.

دومین تشرف به حرم مطهر حضرت امام رضا (علیه‌السلام)

پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء در مجتمع آموزشی فدک آل محمد (ص) و صرف شام اعضای طرح اُسوه اعم از مسئولین و قاریان نوجوان و جوان روانه حرم مطهر شدند. قرائت اذن دخول به حرم مطهر به‌صورت دسته جمعی انجام شد. سپس اعضای طرح در جنب رواق دارالهدایه مستقر شده و در آنجا حجت الاسلام و المسلمین محمد شهبازی به ذکر مصیبت و روضه خوانی پرداخت. زیارت‌نامه خوانی و تشرف به ضریح مطهر آخرین برنامه آن شب بود.

*روز پنجم (دوشنبه 16 اسفند95)

خرید و استخر

رأس ساعت 9 صبح قاریان عضو طرح جهت انجام خرید سوغاتی با همراهی عوامل و مسئولین به سمت بازار بزرگ خیام حرکت کردند. پس از انجام خرید به محل برگزاری دوره بازگشتند و بلافاصله بعد از اقامه نماز ظهر و عصر و صرف نهار عازم سرزمین موج‌های خروشان شدند.

لازم به ذکر است؛ برنامه استخر به‌مدت 5 ساعت به طول انجامید.

*روز ششم (سه‌شنبه 17 اسفند95)

کلاس‌های آموزشی

اندیشه اسلامی و احکام دین جزء دروس پیش بینی شده دوره ششم برای این روز بود. اساتید درس اندیشه اسلامی آقایان: دکتر شبیر فیروزیان (استاد گروه فجر)، حجت الاسلام و المسلیمن شهاب‌الدین غفاری (استاد گروه شمس) و حجت الاسلام و المسلمین محمد شهبازی (استاد گروه نجم) و اساتید درس احکام دین، حجج اسلام: شهاب‌الدین غفاری (استاد گروه فجر)، محمد شهبازی (استاد گروه شمس) و رسول خوبروی (استاد گروه نجم) بودند.

سومین تشرف به حرم مطهر حضرت امام رضا (علیه‌السلام) و حضور بر سر مزار محسن حاجی حسنی کارگر (شهید قرآنی فاجعه منا)

در روز ششم این طرح قرآنی، قاریان نوجوان و جوان پس از زیارت بارگاه مقدس حضرت ثامن الحجج (علیه السلام) بر سر مزار شهید «محسن حاجی‌حسنی‌کارگر» و نیز قاری قرآن مرحوم «حمیدرضا عباسی» حاضر شده و ضمن قرائت فاتحه به تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید نیز پرداختند.
همچنین، طی این مراسم معنوی، قاریان عضو طرح اُسوه، احمدرضا لطفی از استان ایلام (آیات سوره مبارکه حمد)، مهدی عبدلی از استان البرز (آیات سوره مبارکه شمس) و سیدمحمدحسین حسینی‌پور از استان سمنان (آیات سوره مبارکه ضحی) را تلاوت کردند که با استقبال فراوان دیگر قرآنیان حاضر در مراسم روبه‌رو شد.

ضبط تلاوت تصویری جهت پخش از صدا و سیما

ضبط 25 تلاوت تصویری از قاریان عضو طرح با نظارت آقای سید ‌محمد کرمانی کارشناس تولید شورای عالی قرآن جهت پخش از شبکه کودک و نوجوان، در دستور کار فوق برنامه این دوره قرار گرفت. قاریان نوجوان و جوانی که در نیمه دوم سال 1395 در طرح تلاوت و فرازهای برتر مشارکت موفق و مستمر داشتند جهت تلاوت در این فوق برنامه توسط اساتید و مسئولین طرح اُسوه انتخاب شدند.

*روز هفتم (چهار‌شنبه 18 اسفند95)

کلاس‌های آموزشی

کارگاه تخصصی تجوید و فصاحت در قالب 3 کلاس فجر، شمس و نجم به ترتیب زیر نظر اساتید آقایان: حسن ربیعیان، محمد بابایی و جواد حیدری برگزار شد. همچنین مدرسان درس تجوید و فصاحت این دوره به ارائه مطالب براساس منابع جدید تولید شده ویژه قاریان نوجوان و جوان طرح اُسوه پرداختند.

گفتمان معرفتی با حضور جناب آقای دکتر خواجه‌پیری (دبیر کارگروه قرآن بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیاء (عج))

جناب آقای دکتر محمدعلی خواجه پیری، دبیر جامعه فرهنگی، قرآنی امام عصر(عج) طی سخنانی به مسئله مهم بصیرت پرداخت و اظهار کرد: مسئله بصیرت موضوع بسیار مهمی است که مقام معظم رهبری و نیز دیگر بزرگان همواره بر آن تأکید دارند.

وی در ادامه با بیان اینکه در شرایط عادی بسیاری از افراد هستند که می‌توانند در مورد مسائل مختلف تصمیمات درست اتخاذ کنند، تصریح کرد: مسئله مهم آن است که انسان در شرایط سخت و دشوار چگونه تصمیم‌گیری کند چراکه پیش آمده است که فردی بدون داشتن علم، بصیر بوده است و یا افرادی نیز بوده‌اند که با دارا بودن مدارج علمی بالا در شرایط سخت از خود بصیرت نشان نداده‌اند.

دبیر جامعه فرهنگی، قرآنی «عصر» در ادامه با اشاره به اینکه اولین شاخصه افراد بصیر این است که راه درست را در حوادث دشوار تشخیص می‌دهند، بیان کرد: در شرایط معمولی و عادی ممکن است هر تصمیمی درست باشد ولی در شرایط سخت و دشوار است که انسان نیاز دارد تا راه درست را تشخیص دهد.

ایشان در ادامه با بیان اینکه انسان برای رسیدن به بصیرت باید از بن‌مایه لازم یعنی داشتن تقوا، استدلالات منطقی و تدین برخوردار باشد، به موضوع ایستادگی حضرت اباالفضل العباس(ع) در کنار امام حسین(ع) اشاره کرد و افزود: بصیرت و ایستادگی حضرت عباس(ع) به خاطر برادر بودن با امام حسین(ع) نبود بلکه این امر برای دفاع از دین صورت گرفت که نشان از عمق بصیرت ایشان دارد.

آقای خواجه پیری در ادامه گفت: فرد بصیر کسی است که اگر به این حقیقت رسید که حق چیست و عمل به آن حق نیز برایش ضرر خواهد داشت، باز به حق عمل می‌کند و به این امر تا جایی ادامه می‌دهد که حتی ممکن است جان خود را نیز در این راه از دست بدهد.

وی با بیان اینکه رسیدن به اعماق معرفتی بصیرت نیاز به سال‌ها ممارست و زحمت دارد، اظهار کرد: نان حلال، تقوا، ترک گناه، اخلاق درست، انجام کارها برای رضای خدا و … از جمله مواردی است که برای رسیدن به بصیرت باید آن‌ها را به طور مداوم انجام در دستور کار قرار داد.

آقای دکتر خواجه‌پیری در پایان خطاب به نوجوانان و جوانان طرح اُسوه اظهار کرد: حالی‌که خداوند متعال نعمت صدای خوش را در اختیار شما قرار داده است و این توفیق را نصیبتان کرده تا در این راه قرار بگیرید، در راه رسیدن به بصیرت تلاش کنید تا بدان دست پیدا کنید و با استفاده از انوار قرآن کریم و نیز رسیدن به اخلاق قرآنی، بر مردم تأثیر گذارید.

 

ادامه ضبط تلاوت تصویری جهت پخش از صدا و سیما

در دومین روز از فوق برنامه ضبط تلاوت تعداد 27 تلاوت از قاریان نوجوان و جوان جهت پخش از شبکه‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ضبط و این فوق برنامه به اتمام رسید.

دیدار مسئولین طرح ملی تلاوت با مسئولین طرح اُسوه

آقای مقدم کیا، دبیر ستاد اجرایی طرح ملی تلاوت به همراه حجت‌الاسلام والمسلمین مقومی، از مسئولان این ستاد در محل اجرای ششمین دوره طرح اُسوه با محمدتقی میرزاجانی (مدير طرح اُسوه) و معاونین این طرح دیدار کردند.

طی این دیدار هر یک از مسئولان طرح ملی تلاوت و نیز طرح اُسوه به ارائه گزارشی از روند فعالیت‌های قرآنی خود پرداختند و با فعالیت‌های حوزه کاری یکدیگر آشنا شدند.

در پایان برگزاری این دیدار نیز پیشنهادی در جلسه مطرح شد که بین مراکزی که در حوزه نوجوانان و در سطح ملی به فعالیت‌های قرآنی می‌پردازند، یک شورای هماهنگی تشکیل شود تا هر چند وقت یکبار این شورا که در آن هر یک از نهادهای مجری فعالیت‌های قرآنی ویژه نوجوانان مانند: شورای عالی قرآن (طرح اُسوه)، طرح ملی تلاوت و سازمان دارالقرآن الکریم (طرح استعدادهای درخشان) دارای عضو هستند، تشکیل جلسه دهد تا از این طریق هماهنگی و هم‌افزایی لازم بین دستگاه‌های مختلف ایجاد شود.

محفل اُنس با قرآن در حرم مطهر رضوی

در هفتمین روز از طرح آموزشی-تربیتی قاریان ممتاز نوجوان و جوان قرآن کریم اُسوه محفل اُنس با قرآن با همکاری آستان قدس رضوی و شبکه قرآن و معارف سیما، در حرم مطهر رضوی برگزار ‌شد.
در این محفل قرآنی و معنوی، پنج تن از قاریان عضو طرح اُسوه به نام‌های علیرضا خالقی از استان اصفهان (آیات سوره مبارکه کهف و سوره مبارکه کوثر به سبک مرحوم شحات محمد انور)، مبین محتشمی نیا از استان یزد (آیات سوره مبارکه دخان به سبک مرحوم محمد صدیق منشاوی)، امیرعلی یادگاری از استان تهران (آیات سوره مبارکه نبأ و سوره مبارکه کوثر)، احمدرضا لطفی از استان ایلام (سوره مبارکه قصص به سبک مرحوم مصطفی اسماعیل) و سیدمحمد حسینی‌پور از سمنان (آیات سوره مبارکه مریم(سلام‌الله علیها) و آیات ابتدایی سوره مبارکه طه) را تلاوت کردند که با استقبال فراوان حضار در مراسم نیز رو به رو شد.
همچنین، در این برنامه که با اجرای حمید غلامی، مجری شبکه استانی خراسان رضوی همراه بود، گروه‌ تواشیح سورة النبی(ص) از گروه‌های ممتاز کشوری نیز به اجرای برنامه هم‌خوانی شامل صلوات خاصه حضرت امام رضا(ع) و اشعاری عربی و فارسی در مدح حضرت علی‌بن موسی الرضا(علیه السلام) پرداخت.
همچنین، براساس هماهنگی قبلی مقرر بود تا در این مراسم معنوی و قرآنی، سیدمحمدجواد حسینی، قاری بین‌المللی قرآن کریم نیز به تلاوت قرآن کریم بپردازد که متاسفانه ایشان به دلیل مسائل مالی نقض عهد نموده و از شرکت در این محفل خودداری کرد.
در خلال برگزاری این مراسم، سؤالاتی از سوی مجری برنامه برای حضار در مراسم مطرح شد که به پنج نفر از برگزیدگان، با حضور آقای محمدتقی میرزاجانی (مدیر طرح اُسوه) و آقای دکتر محمدعلی خواجه پیری (دبیر جامعه فرهنگی، قرآنی «عصر») جوایزی اعطا شد.

 

*روز هشتم (پنج‌ شنبه 19 اسفند95)

اختتامیه‌ای متفاوت

آیین اختتامیه که با اجرای هادی غنی، از مجریان استان خراسان رضوی همراه بود، پس از پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید توسط قاری نوجوان علیرضا سلیمی از استان قم و برنامه صلوات خاصه حضرت ثامن‌الحجج علی بن موسی ‌الرضا(ع) با همراهی حضار در جلسه برگزار شد.

همچنین، در ادامه این مراسم معنوی، آقای محمدتقی میرزاجانی، رئيس حوزه ارتباطات شورای‌ عالی قرآن و مدير طرح اُسوه طی سخنانی به ارائه گزارشی از روند اجرایی ششمین دوره این طرح پرداخت.

آقای میرزاجانی در ادامه از توسعه طرح اُسوه از سطح نوجوانان به جوانان خبر داد و گفت: با تدابیری که در این زمینه اندیشیده شد، مقرر شد تا طرح اُسوه توسعه پیدا کند که در این زمینه نام طرح نیز به دوره آموزشی ـ تربیتی قاریان ممتاز نوجوان و جوان قرآن کریم «اُسوه» تغییر پیدا می‌کند و در راستای اجرای آن پس از جذب نوجوانان ممتاز و ورود ایشان به طرح اُسوه، مدت هشت سال یعنی تا زمان جوانی و نیز ابتدای ورود به دانشگاه مورد آموزش و تربیت قرار خواهند گرفت که در این مدت نیز آموزش‌های ارائه شده برای ایشان تثبیت و نهادنیه خواهد شد.

ایشان در پایان سخنان خود در این زمینه از تمامی نهادها و افراد و نیز رسانه‌های خبری (به جهت پوشش خبری این دوره از طرح اُسوه) به ویژه آقای دکتر خواجه پیری  بخاطر زحمات فراوانی که در راستای اجرای ششمین دوره این طرح متحمل شدند تشکر و قدردانی کرد.

در ادامه این مراسم، گزارش تصویری از ششمین دوره طرح آموزشی ـ تربیتی قاریان ممتاز نوجوان «اُسوه» به صورت کلیپ برای حضار در مراسم پخش شد و سپس سیدمحمد حسینی پور، قاری نوجوان از استان سمنان و از نفرات راه یافته به مرحله انتخابی نماینده جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین‌المللی دانش‌آموزی به اجرای شعرخوانی در مدح امام رضا (علیه السلام) پرداخت که با استقبال حضار در مراسم نیز رو به رو شد.

سخنران دوم این مراسم آقای دکتر محمدعلی خواجه پیری، دبیر کارگروه قرآن بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیاء (عج) ضمن خیر مقدم به حضار و اساتید و قرآنیان حاضر در جلسه، بیان کرد: بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیاء (عج) از زیرمجموعه‌های قرارگاه قرب بقیة‌الله (عج) از سال‌های ۸۹ و ۹۰ برنامه خود را آغاز کرد که در این راستا طی دیداری که با رهبر معظم انقلاب اسلامی داشتیم، ایشان راهبردهای حساسی را در موضوعات مختلف بیان داشتند که درواقع سرفصل و ملاک برنامه‌های این بنیاد قرار گرفت.

وی با بیان اینکه تاکنون بسیاری از مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه قرآن را احصا کرده‌ایم، ادامه داد: یکی از آرزوهای رهبر معظم انقلاب اسلامی درواقع نخبه پروری در حوزه قرآن است. شاید اساتیدی که امروز در سطح کشور فعالیت می‌کنند اکثرا به صورت تکی و یکه رشد کرده‌اند که در این زمینه یکی از آرزوهای رهبری معظم این است که یک جریان آموزشی ـ تربیتی در سطح کشور و حوزه قرآن به وجود آید که همواره جریان داشته باشد و کسانی که علاقه‌مند به این حوزه هستند وارد این جریان شوند تا از میان این جریان نیز نخبه‌های قرآنی رشد کرده و بالا آیند.

وی در پایان بیان کرد: در حوزه حفظ قرآن کریم عقب هستیم که باید بچه‌ها تلاش کنند خود را در این حوزه تقویت کنند؛ چرا که یکی از مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه قرآن، مسئله حفظ است که باید بسیار به آن پرداخته شود.

در ادامه برگزاری آیین اختتامیه مراسم اعطای هدایا و جوایز به برترین‌ها در حوزه‌های آموزش، مسابقه محتوای نمایشگاه معرفتی و انضباطی با حضور مسئولان این طرح برگزار شد و در پایان نیز با اعطای جوایزی از زحمات چندین ساله آقایان: سیدمرتضی سادات فاطمی، حکیم‌باشی و مجتهدزاده، از پیشکسوتان قرآنی مشهد مقدس و آستان قدس رضوی تجلیل و قدردانی شد.

آخرین برنامه این مراسم، رونمایی از تولیدات: کتب آموزشی (کتب آموزشی ویژه طرح اُسوه که متناسب با نیازهای آموزشی قاریان تعریف و با همکاری اساتید و مربیان قرآنی این طرح در شش موضوع و با مضامین وقف و ابتدا، تجوید و فصاحت، اندیشه اسلامی، احکام دین، مکالمه زبان عربی و اصول و مبانی ورزش و تغذیه) و آلبوم‌های صوتی و تصویری قاریان منتخب طرح اُسوه و لوگوی جدید به تناسب توسعه طرح به سطح جوانان با حضور آقایان: محمدتقی میرزاجانی، دکتر محمدعلی خواجه پیری، حجت‌الاسلام والمسلمین کاظمی نسب (معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی)، مقدم کیا (مدیر طرح ملی تلاوت)، سیدمرتضی سادات فاطمی، حکیم‌باشی و مجتهدزاده از پیشکسوتان قرآنی مشهد مقدس برگزار شد.

کلاس‌های آموزشی

نقطه پایان برنامه‌های آموزشی ششمین دوره طرح اُسوه، برگزاری کارگاه‌ تخصصی صوت و لحن پس از پایان آیین اختتامیه بود. اساتید این دوره آقایان: محسن یاراحمدی (استاد گروه فجر)، سید محمد کرمانی (استاد گروه شمس) و مجتبی محمدبیگی (استاد گروه نجم) بودند.

سومین نشست هم‌اندیشی والدین

سومین نشست هم‌اندیشی والدین قاریان عضو طرح اُسوه در محل مجتمع فدک آل محمد(ص) شهر مشهد مقدس برگزار شد.
در ابتدای این نشست و پس از تلاوت آیات قرآن کریم، آقای دکتر محمدعلی خواجه‌پیری طی سخنانی به تبیین دغدغه‌هایی که در حوزه تربیت اسلامی و دینی قاریان طرح اُسوه وجود دارد، پرداخت.
دبیر جامعه فرهنگی، قرآنی «عصر» در ادامه به بیان اهداف طرح اُسوه در رابطه با بحث‌های تربیتی دینی، اسلامی و قرآنی قاریان پرداخت و با اشاره به آفات موجود پیرامون جامعه قرآنی، اظهار کرد: در این طرح به دنبال این امر هستیم که قاریان نوجوان و جوان که شاکله آن‌‎ها در حال شکل‌گیری است را با یک برنامه‌ریزی صحیح به سمتی رهنمون کنیم که دچار انحرافات و آفت‌ نشوند.
در ادامه برگزاری این نشست قرآنی، والدین قاریان طرح اُسوه به ارائه نقطه نظرات خود به صورت پرسش و پاسخ پرداختند و حجت‌الاسلام والمسلمین سلیمی، نماینده مجمع مشورتی والدین (که خود پدر یکی از قاریان نوجوان عضو طرح است) ضمن ارائه گزارش از جلسات قبلی مجمع، به جمع‌بندی نقطه نظرات والدین پرداخت.
همچنین در ادامه این نشست، آقای محمدتقی میرزاجانی نیز طی سخنانی با اشاره به نقطه نظرات والدین قاریان طرح، اظهار کرد: آماده هستیم تا نقطه نظرات خانواده‌های قرآنیان تحت پوشش طرح را حتی به صورت تلفنی دریافت و به آن‌ها رسیدگی کنیم و اگر این نقطه نظرات و پیشنهادات کارساز بود نیز از آن استفاده کنیم.
همچنین، در ادامه برگزاری این نشست، حجت السلام و المسلمین شهاب‌الدین غفاری (معاون پرورشی طرح اُسوه)، آقای سید داود سجادی (معاون آموزش و طرح و برنامه طرح اُسوه) و حجت‌الاسلام والمسلمین خوبروی (معاون اجرایی طرح اُسوه) طی سخنانی به بیان دغدغه‌های تربیتی، آموزشی و اجرایی این طرح پرداختند.
شایان ذکر است؛ در پایان برگزاری این نشست، مراسم رأی گیری جهت انتخاب اعضای مجمع مشورتی والدین انجام شد که آقایان: حجت الاسلام و المسلمین سلیمی، صفدری، حسینی‌پور، احمدی‌آسور و سلیمی از طرف والدین قاریان عضو طرح به نمایندگی انتخاب شدند.

مراجعه به شهرستان‌ها

تعدادی از قاریان عضو طرح اُسوه به‌همراه والدین پس از اتمام کلاس‌های آموزشی و سومین نشست هم‌اندیشی والدین با مسئولین طرح خداحافظی نموده و مجتمع آموزشی فدک آل محمد (ص) را به مقصد شهرستان‌های محل سکونت خویش ترک کردند.

*روز نهم (جمعه 20 اسفند95)

آخرین روز از ششمین دوره طرح آموزشی-تربیتی قاریان ممتاز نوجوان و جوان قرآن کریم (اُسوه) مصادف با مراجعت تمامی قاریان و والدین و مسئولین طرح اُسوه بود.

افزودن دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *