×

هدف طرح اسوه: شناسایی، هدایت و ارتقای استعدادهای ناب قاریان نوجوان قرآن کریم

به گزارش دبیرخانه طرح اسوه، طرح آموزش تخصصی قاریان ممتاز نوجوان با عنوان «طرح اسوه» دیروز در حسینیه هدایت تهران برگزار شد و در قالب این طرح ۳۶ قاری نوجوان…

به گزارش دبیرخانه طرح اسوه، طرح آموزش تخصصی قاریان ممتاز نوجوان با عنوان «طرح اسوه» دیروز در حسینیه هدایت تهران برگزار شد و در قالب این طرح ۳۶ قاری نوجوان بین ۱۰ تا ۱۵ ساله از استانهای مختلف کشور آموزش دیدند.

محمدتقی میرزاجانی مدیر طرح قرآنی اسوه با اشاره به اهداف این طرح گفت: از اهداف این طرح می‌توان به شناسایی، هدایت و ارتقای استعدادهای ناب قاریان نوجوان قرآن کریم و معرفی آنان به عنوان الگوهای قرآنی به جامعه اسلامی و نیز ایجاد شبکه نیروی انسانی متخصص و تراز انقلاب اسلامی در حوزه هنر ارزشمند تلاوت قرآن کریم اشاره کرد.

وی افزود: سرفصل‌های آموزشی این طرح شامل مواردی چون صوت، لحن، تجوید و فصاحت، وقف و ابتداء، آداب تلاوت قرآن، احکام شرعی، نقد و تحلیل تلاوت، درک معنای آیات، تدبر و تفسیر، کرسی تلاوت، تلاوت از حفظ و کلیاتی از علوم قرآنی بود.

میرزاجانی با بیان این که این طرح توسط «جامعه فرهنگی قرآنی عصر» زیر نظر بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیاء(ص) و با همکاری شورای عالی قرآن، طی سه مرحله برگزار می‌شود، اظهار کرد: 35 نفر از قاریان نوجوان از میان حدود 100 نفر از سراسر کشور شناسایی شده و به این طرح دعوت شده‌اند و در دوره های آموزشی شرکت می کنند.

رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن خاطرنشان کرد: مرحله اول طرح از 27 مرداد تا 21 شهریور‌ماه 1393 در حسینیه هدایت برگزار شد و مرحله دوم در زمستان سال جاری در تهران و مرحله سوم نیز در تابستان 94 در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

وی همچنین با اشاره به این که در طول دوره، تعداد 70 جلسه آموزشی به صورت کلاس درس برگزار شد، گفت: حدود 40 جلسه کوتاه و بلند به طرح مسائل شرعی، عقیدتی و معرفتی پرداخته شد که 13 نفر از اساتید به صورت مستمر بحث آموزش را بر عهده داشتند و 7 استاد نیز به صورت مقطعی و مناسبتی حضور یافتند که جمعاً 20 استاد در طرح حضور داشتند.

میرزاجانی افزود: دو روحانی و مبلغ آشنا به مسائل تربیتی در طول دوره به صورت شبانه روزی حضور داشتند و 7 محفل قرآنی در محل حسینیه هدایت، حرم شاه عبدالعظیم(ع) و دارالتحفیظ القرآن الکریم برگزار شد.

وی درباره اساتید حاضر در این طرح نیز اظهار کرد: در این دوره اساتیدی چون جهانبخش فرجی (صوت)، سیدمهدی سیف (وقف و ابتدا)، نصرت اله عارف حسینی (لحن)، حسن ربیعیان (تجوید و فصاحت)، کریم دولتی (درک معنای آیات و تدبر)، سعید حاجیان (تلاوت از حفظ)، حسن زرنوشه فراهانی (کلیاتی از علوم قرآنی)، دکتر محمدعلی خواجه پیری، حجت الاسلام غیاث و ابوالفضل علامی (بصیرت)، حجت الاسلام علیئی و حجت الاسلام غفاری (تربیتی، احکام شرعی و عقیدتی) حضور داشتند. همچنین اساتید غلامرضا شاه میوه اصفهانی، دکتر محمدحسین سعیدیان، عباس امام جمعه، محمدحسین سبزعلی، امین پویا و سعید رحمانی در محافل قرآنی حضور داشتند.

مدیر طرح اسوه گفت: در پایان دوره، با همکاری شبکه قرآن و معارف سیما، از تمام شرکت کنندگان ضبط تلاوت و اذان تصویری انجام شد.

میرزاجانی یادآور شد: اردوها و برنامه های تفریحی نیز در حاشیه این طرح برگزار شد و طی برگزاری جلسات مختلف، تصمیم بر آن شد که چنین طرحی برای نوجوانان برگزار شود و تأثیر مثبت آن در طول دوره دیده شد و امید است که در طول سال نیز به همین کیفیت ادامه داشته باشد.

وی تاکید کرد: این کار یک کار بی نظیر در بُعد جامعیت محتوا و مباحث مطرح شده بود؛ البته به شرطی موثر است که مقطعی نباشد و اعضایی که به عضویت طرح اسوه در آمده‌اند تا 5 سال آموزش ببینند تا شخصیت آنها شکل بگیرد.بنابراین هفته آینده، چند جلسه با حضور مدرسین دوره و کارشناسان برگزار می شود تا نقاط قوت و ضعف کار احصا شود و برای مرحله بعدی که در زمستان و بهار سال آینده اجرا می شود، تصمیم گیری شود.

افزودن دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *