گزارش اجمالی دوره هفدهم
هفدهمین دوره طرح آموزشی تربیتی قاریان نوجوان وجوان قرآن کریم (اُسوه) از 5 تا 11 شهریور ماه1401 با حضور 72 قاری و 39 حافظ، پس از 3 سال تعلیق به علت شیوع ویروس کرونا، در مجتمع آموزشی- فرهنگی امام صادق(ع) واقع در شهرستان دماوند استان تهران به صورت برگزار شد.
هفدهمین دوره طرح آموزشی تربیتی قاریان نوجوان وجوان قرآن کریم (اُسوه) از 5 تا 11 شهریور ماه 1401 با حضور 72 قاری و 39 حافظ، پس از 3 سال تعلیق به علت شیوع ویروس کرونا، در مجتمع آموزشی- فرهنگی امام صادق(ع) واقع در شهرستان دماوند استان تهران به صورت حضوری برگزار شد.
برگزاری هفدهمین دوره طرح اُسوه پس از حدود سه سال تعلیق دورههای حضوری بهعلت شیوع ویروس کرونا، از اتفاقات مهم و احیاکننده این طرح قرآنی بود.
در این دوره طولانی کرونایی، محدودیت عدم دسترسی حضوری به مخاطبان، جزء چالشهای جدی فعالیتهای تربیتی و آموزشی طرح اُسوه بود که البته با بهرهگیری مطلوب از ظرفیتهای فضای مجازی که پیش از شیوع کرونا در دستور کار قرار گرفته بود، بخشی از این خلأ پر شد اگرچه متأسفانه آسیبهای آن هم کم نبوده است، لذا تلاش شد در دوره حضوری هفدهم، با تدابیر ویژهای، تا حد امکان جبران مافات شود.
آیین باشکوه افتتاحیه هفدهمین دوره طرح آموزشی ـ تربیتی اُسوه، عصر روز شنبه 5 شهریورماه 1401 با جضور جمعی از استادان، پیشکسوتان و مدیران قرآنی کشور، قاریان و حافظان عضو و والدین ایشان، در تهران، مجتمع امام خمینی (ره)، حسینیه الزهراء (س) برگزار شد.
در این مراسم، امیرحسین رحمتی و سید محمد حسینیپور (از قاریان جوان عضو گروه فجر)، محمدحسن غفاری (قاری عضو گروه فتح) و سید ابوالفضل اقدسی (حافظ عضو گروه مصباح) به اجرای تلاوت پرداختند. قرائت میثاق نامه توسط عرشیا حسینزاده و محمدرضا خزائی به نمایندگی از قاریان و حافظان جدیدالورود و پخش کلیپ تصویری معرفی توفیقات طرح اُسوه، از دیگر بخش های این محفل بود.
در این آیین، سه سخرانی هم توسط دکتر علیرضا معاف (معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، دکتر محمد رشیدی (عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی) و محمدتقی میرزاجانی (معاون اجرایی شورای عالی قرآن و رئیس طرح اُسوه) ایراد شد که ایشان با اشاره به اهمیت فعالیت های نخبگانی قرآنی نظیر طرح اُسوه، نسبت به پشتیبانی همه جانبه از ارتقاء این گونه فعالیت ها تأکید کردند.
ضمناً در این مراسم، دکتر روح الله متفکرآزاد (ازدیگر اعضای هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی) نیز حضور داشتند.
بخشی از سخنرانی دکتر علیرضا معاف:
“طرح اُسوه به مثابه یک شجره طیبه است و افتخار داریم که در دولت مردمی سیزدهم بهعنوان خادم این طرح انجام وظیفه کنیم؛ قرآن تنها کتابی است که دربردارنده کلام خداست و نسبت به تلاوت آن مأمور شدهایم.”
بخشی از سخنرانی دکتر محمد رشیدی:
“باید تلاش کنیم تا در طرح اُسوه برای نظام اسلامی مدیر تربیت کنیم. متأسفانه تاکنون در این زمینه اقدامی نشده و حتی در مجلس هم کاری برای قرآن انجام ندادهایم. امیدوارم بتوانیم در برنامه هفتم، اقدامات مؤثری در این زمینه داشته باشیم.”
برنامه های اصلی و جنبی
برنامه های اصلی:
1-تشکیل جلسات آموزشی در موضوعات: آداب تلاوت قرآن کریم، صوت و لحن، تجوید و فصاحت، وقف و ابتداء، درک معنای آیات، حفظ قرآن، اندیشه اسلامی، احکام دین و قواعد و مکالمه زبان عربی و… با بهره گیری از بهترین و مجرب ترین اساتید حال حاضر در کشور.
2-عضوگیری جدید طرح اسوه در دو گروه قاریان(فتح) و حافظان(مفتاح).
3- ضبط تلاوت های تصویری به جهت پخش از رسانه ملی.
برنامه های جنبی :
- کارگاههای مهارت افزایی: مبانی و اصول صداسازی
- گفتمانهای معرفتی و بصیرتی: بیان مسائل اعتقادی، بحث و گفتگو پیرامون مسائل اجتماعی روز،
ارائه مشاورههای تخصصی گروهی و انفرادی - شب نشینیهای قرآنی: تلاوت قرآن، قرائت دعا، اجرای ابتهال، مداحی، اجرای مرثیه، اجرای مناجات فارسی، اجرای آواز آیینی و ..
- شرکت در جلسه قرآن استاد سیدمحمدحسینیپور واقع درچیتگر، حسینیه امام رضا(ع) با حضور استاد احمد ابوالقاسمی و دکتر محمدحسین کشکولی (مدیر شبکه قرآن و معارف سیما)
- هیأت عزاداری: بهمناسبت شهادت حضرت رقیه (سلام الله علیها)
- ورزش و تفریح: تنیس روی میز، فوتبال، فوتسال، والبیال، قایقسواری
- کرسی های تلاوت موعد ظهر و مغرب
حاشیه پررنگ :
حضور آقایان سید محمد حسینی پور و امیرحسین رحمتی (قاریان ممتاز بینالمللی و همچنین عضو گروه فجر) به عنوان مدرسین صوت و لحن و تجوید گروه های فتح و مفتاح.
- دسته بندی : گزارش دوره های حضوری
- لینک ثابت : https://quranosveh.com/?p=10037
افزودن دیدگاه جدید