نوانمای معرفی طرح اُسوه
برای آشنایی با طرح اُسوه کلیک کنید.
مقدمه:
تلاوت و حفظ قرآن کریم، در طول تاریخ اسلام همواره از ابزارهای نافذ و مؤثر جهت تبلیغ و معرفی دین مبین اسلام بوده است.
در کشورمان نیز، به برکت استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، هدایتهای پیامبرگونه امام راحل (رحمۀ الله علیه) و حمایتهای بی دریغ مقام معظم رهبری (مدظله العالی) از این هنر آسمانی، فرصت بی نظیری برای شکوفایی و توسعه جریان قرائت و حفظ قرآن و رشد قاریان و حافظان فراهم شده است.
توصیه رهبر معظم انقلاب به معرفی قهرمانان قرآنی، حکایت از باور معظمٌ له به نقش آفرینی راهبردی قراء و حفاظ قرآن کریم در جامعه دارد.
طرح اُسوه در راستای تحقق منویات بزرگ پرچمدار قرآن در عصر حاضر و با هدف آموزش و تربیت قاریان و حافظان برجسته و مبلغان متدیّن و انقلابی، همچنین الگوسازی از ایشان در سطوح ملی و بینالمللی، فعالیت خود را در گروه سنی نوجوانان، از تابستان سال 1393 آغاز نمود و بحمدالله در حال حاضر با ترکیبی از نوجوانان و جوانان نخبه قرآنی به کار خود ادامه میدهد.
بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیاء (عجلالله تعالی فرجه الشریف) با همکاری شورای عالی قرآن، پشتیبان این حرکت مبارک هستند.
نحوه عضوگیری:
عضوگیری طرح اُسوه با اعلام فراخوانِ دو سالانه در گستره کل کشور، از بین قاریان و حافظان ممتازِ پسرِکمتر از 12 سال، و از طریق فرآیند دقیق آزمون و مصاحبه، انجام میشود.
برخی ویژگیهای این طرح قرآنی:
- طراحی و اجرای برنامه 8 ساله برای اعضاء در دو حوزه «آموزش عالیِ هنر تلاوت» و «تربیت دینی»، در قالب برگزاری 2 دوره حضوری در سال، و فعالیتهای غیرحضوری.
- بهرهگیری از استادان، مربیان و کادر مجرب و متعهد.
- برقراری ارتباط هدفمند با عناصر مؤثر اطراف قاری و حافظ شامل والدین، استاد قرائت وی در شهرستان، روحانی مرتبط و مدیر مدرسه، در قالب برگزاری نشستهای هماندیشی بهصورت دورهای و یا اعزام هیأتی از دبیرخانه طرح اُسوه به محل سکونت قراء و حفاظ.
- آموزش دروس مورد نیاز در کنار مسائل فنی تلاوت، شامل احکام دین، اندیشه اسلامی، درک معنای آیات، تاریخ و علوم قرآن، نهجالبلاغه، ادعیه و زیارات، آداب تلاوت قرآن، مکالمه زبان عربی و اصول تغذیه.
- ارائه مشاورههای تخصصی به قاریان و حافظان و والدین ایشان بهصورت حضوری و غیرحضوری در حوزههای تحصیلی، اعتقادی، تربیت اسلامی و خانواده.
- برگزاری گفتمانهای معرفتی و بصیرتی.
- استفاده از ظرفیت فضای معنوی شهرهای زیارتی مانند عتبات عالیات، مشهد مقدس، شهر مقدس قم و مناطق عملیاتی جنوب کشور، به عنوان محل برگزاری دورههای حضوری.
- اهتمام به دیدار و هم نفس شدن قاریان و حافظان با مراجع، علما و شخصیتهای دینی.
- فراهم کردن فرصت حضور قراء و حفاظ در دورههای خودسازی و اردوهای جهادی.
- استفاده مطلوب و مؤثر از بستر فضای مجازی و ارتباطاتِ برخطِّ صوتی و تصویری.
بخشی از توفیقات:
- رشد محسوس اخلاقی و معنوی اعضاء
- تلاوت در محضر مقام معظم رهبری
- کسب رتبههای برتر در مسابقات ملی و بینالمللی
- اعزام به کشورهای مختلف جهت اجرای برنامههای قرآنی
- اتمام حفظ کل قرآن توسط تعدادی از قراء براساس هدفگذاری انجام شده و در یک روال تدریجی
- تولید صدها قطعه تلاوت و اذان از قاریان و حافظان عضو و پخش آن از رسانه ملی
- تألیف چندین عنوان کتاب با موضوعات تخصصی تلاوت قرآن و معارف قرآنی در چهارچوب سرفصلهای درسی طرح اُسوه
بشارت و تکلیف
مقام معظم رهبری (حفظه الله) در خلال بازدید از دستآوردهای نهادهای قرآنی وابسته به دفتر معظمٌ له در اول رمضان المبارک سال 1398، پس از استماع گزارشی از اهداف و اقدامات طرح اُسوه، ضمن اظهار مسرت، بر ضرورت استمرار این حرکت قرآنی تأکید فرمودند.
این اتفاق مهم، در عین حال که موجب دلگرمی و انگیزه مضاعف دستاندرکاران شد، تکلیف سنگینی را متوجه متولیان أمر نمود تا با همّت و عزمی راسختر و برنامهریزی دقیقتر، فعالیت مبارکی را که آغاز شده، تا حصول نتیجه مطلوب به پیش ببرند.
مشارکت در
تأمین هزینههای طرح اُسوه
اکنون که خداوند متعال نام شما را در زمره خیّران قرآنی قرار داد، ضمن اینکه امید دارد قرآن عزیز، برکت و نورانیتش را در دنیا و شفاعتش را در عُقبی نصیبتان فرماید، خواهشمند است؛ کمّیت مساعدت مالی خود به فرزندان نخبه قرآنی این مرز و بوم در طرح اُسوه را مشخص نمایید.
مشارکت در تأمین هزینههای طرح اُسوه، گامی است جهت پشتیبانی از آموزش و تربیت قاریان و حافظان نخبه نوجوان و جوان جمهوری اسلامی ایران، لذا با این اقدام نیکو، به حول و قوه الهی زمینه ساز تداوم و رشد فعالیت این طرح مبارک قرآنی خواهید بود.
لازم به ذکر است مبالغ واریزی شما در اُمور زیر هزینه خواهد شد:
- ارائه خدمات آموزشی
- ارائه خدمات پرورشی
- برگزاری دورههای خودسازی و اُردوهای جهادی
- برگزاری جلسات مناسبتی و محافل و مسابقات قرآنی
- تولیدات قرآنی صوتی و تصویری (شامل: تلاوت، ابتهال، اذان، تواشیح و دعا جهت پخش از رسانه ملی و فضای مجازی)